top of page

PAST COPY – PASTE SPOROČIL oz. KAKO PRODATI VEČ IN BITI USPEŠNA

Skoraj vsak dan dobim »mrežni marketing« sporočilo na messenger v stilu copy - paste.
Kje je past copy paste sporočil?

Ja, napisana so strokovno, obsegajo vse potrebne elemente dobrega sporočila, pa vendar, nekaj manjka.Kaj manjka?

Manjkaš ti, ki pošiljaš to sporočilo. Manjka tvoja energija. To sporočilo je prazno in ne pritegne človeka, da bi se odzval. Lahko je tvoj namen zadaj še tako dober, pa ne bo slišan. Vem, da je najlažje narediti copy - paste po nekem vzorcu, ki je najbrž že požel nekaj uspeha. Pa vendar, zakaj je njej uspelo, meni pa nikakor ne gre in nimam odzivnosti, se sprašuješ?


Bolj, ko spoznaš sebe, ko deluješ iz sebe, iz srca, bolj te stranke začutijo in si želijo sodelovanja s tabo. Pri prodaji ne gre toliko za izdelek, ki ga prodajaš, gre za tvojo energijo, v bistvu prodajaš sebe. Energija privlači, da se ljudje odzovejo nate. V kolikor uporabiš copy-paste pa tega ni.


Prav tako se moraš zavedati, da tvoje stranke niso iste stranke kot od tistega od katerega si »sposojaš« način dela. Spoznati moraš, kdo je tvoja stranka in njej napisati sporočilo.


Ena izredno pomembnih stvari v poslu je avtentičnost. Da smo to, kar smo. Da delujemo iz sebe. Bolj, ko smo mi, bolj nas stranke začutijo in nam zaupajo.

Način življenja, ki smo ga poznali nas je stlačil v kalup, vedno nas je nekdo usmerjal ali nam povedal kaj je dobro za nas, kaj naj počnemo, od vrtca, šole, staršev, partnerja, šefov,… tako smo skozi čas pozabili kdo sploh smo in izgubili svojo avtentičnost. Nehati se moramo primerjati z drugimi in kopirati drugih, začeti moramo delovati iz sebe.


Odkrivati kdo si, je lahko težko, saj se moraš soočiti s svojimi bolečinami in travmami iz preteklosti. Se pa splača, da se ponovno spoznaš in da si ti, to kar v resnici si.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page