top of page

ZAKAJ JE ZATE POMEMBNO REČI NE?

Tako v poslu kot zasebnem življenju ja zelo pomembno, da znamo reči ne. Zadnjič smo si pogledali, zakaj nam je tako težko reči ne, danes pa še pomembnejša tema in sicer zakaj je za nas tako zelo pomembno, da znamo reči ne.Manj delaj, da dosežeš več. Osredotoči se na eno stvar naenkrat in jo naredi dobro. Če svojo energijo usmeriš v projekte, v katerih uživaš, lahko ustvariš veliko bolj kakovostno delo. Medtem ko razpršenost pomeni, da si povsod in hkrati nikjer, kar se pozna tudi na kvaliteti in rezultatu.


Če rečeš ne, lahko to koristi tvoji uspešnosti in karieri. Asertivnost se izplača. Omogoča ti svobodo pri izvajanju projektov, ki so v skladu s tvojimi poslovnimi cilji. Poleg tega te ohranja na pravi poti pri uresničevanju tvoji prihodnjih poslovnih načrtov.


To je pomembno za tvoje duševno počutje. Naša duševna pripravljenost se poslabša, ko si naložimo več, kot dejansko lahko opravimo. Če želiš ohraniti duševno jasnost, moraš reči ne nalogam, za katere veš, da jih ne moreš opraviti.


Prepreči izgorelost. Izgorelost danes postaja vse večja in zelo resna težava. Predolgo in preveč naporno delo lahko povzroči preveliko utrujenost. To ogroža tako duševno kot telesno zdravje.


Gradi in vzdržuj močne in zdrave odnose. Jasne meje in vzajemno spoštovanje sta pokazatelja zdravega odnosa. Odnose v svojem življenju lahko ohraniš močne tako, da postavljaš meje in spoštuješ druge.


Vedno reči "da" ti lahko prepreči doseči svoje osebne cilje. Tudi najuspešnejši ljudje vedo, kje so njihove omejitve. Svojih ciljev ne moreš doseči z minimalno količino energije. Svoje sanje ohrani nedotaknjene tako, da skrbiš za svoje telo in um.


Realističen odnos glede svojih zmožnosti. Včasih pripravljenost ni težava. Morda nimaš ustreznih znanj in sposobnosti za to, kar nekdo želi od tebe. Že to je utemeljen razlog, da rečeš ne.


To je pomemben del skrbi zase. Če si vzameš čas zase, omogočiš višjo raven energije, večjo zbranost in boljše stanje duševnega zdravja. Odklonitev dodatnega dela, ko veš, da potrebuješ odmor, je pogumno dejanje skrbi zase.
Ko pride do situacije, je reči ne tako pomembno zato, ker ščiti tvoje najboljše interese. Ne glede na to, ali gre za tvoje telesno, duševno ali psihološko zdravje, s tem, ko rečeš ne, ohranjaš svojo notranjo moč. To pa na dolgi rok prispeva k tvojemu celostnemu dobremu počutju.


A kako reči ne, brez da koga užališ, se sprašuješ? No, o tem pa prihodnjič🤗

2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page