top of page

INTUICIJA - NADNARAVNO ALI NARAVNO?

Uskladite se s svojo intuicijo in življenje bo videti kot pravljica 💜Vsi smo že slišali o inteligenci delfinov in o tem, kako se med seboj sporazumevajo z zvokom. Nič drugače ni z intuicijo.

Če se naučite, kako resnično poslušati in uporabljati intuicijo, boste lahko živeli življenje, ki si ga želite, in uresničili svoje sanje.

Intuicija je sposobnost, da nekaj vemo, ne da bi to zavestno izkusili. To ni le občutek ali misel, ki se vam porodi v glavi, temveč vednost o nečem.

Ko uporabljate intuicijo, se dotaknete notranje vednosti in dostopate do informacij, ki jih v zavestnem umu ni mogoče najti. Izražate svoj pravi jaz in ste to, kar ste vedno morali biti.

Intuicija je eno najmočnejših orodij, ki jih imamo kot ljudje. Veliko je stvari, ki jih lahko storimo, da bi uresničili svoje sanje. Vendar je intuicija eno najpomembnejših orodij za doseganje ciljev.

Intuicija je občutek, da nekaj vemo, ne da bi to utemeljili ali logično dokazali. Pogosto jo opisujemo kot glas v vas, ki vam govori stvari, ki niso logične, vendar so resnične v vašem srcu in duši.

Intuicija preprosto nekaj ve, ne da bi znala razložiti, zakaj ali kako to ve.

Ko ljudje slišijo za intuicijo, pogosto mislijo, da gre za nekaj mističnega ali nadnaravnega. Čeprav je v tem morda nekaj resnice, je intuicija pravzaprav zelo naravna sposobnost, ki jo lahko razvije vsakdo. Vse, kar potrebujete, je vaja in čas!


Intuicija je dar, ki ga ima vsak človek, ne glede na to, ali se tega zaveda ali ne. Z njo vemo, kaj storiti v dani situaciji in kdaj so naši občutki pravi ali napačni.


Težava z intuicijo je, da se večina ljudi ne zaveda, da obstaja in kako močna je lahko. Naša družba je programirana tako, da verjame, da je logično razmišljanje edini način za reševanje življenjskih težav in sprejemanje odločitev. Vendar to ne bi moglo biti dlje od resnice!

Razlog, zakaj se mora vsakdo naučiti uporabljati svojo intuicijo, je, da nam ta omogoča srečnejše življenje z boljšimi odločitvami, kar nas pripelje bližje našim ciljem in sanjam hitreje, kot če bi se zanašali zgolj na logiko.


Velikokrat mislimo, da ravnamo racionalno in logično, vendar nam intuicija govori nekaj drugega. Intuicija ni le občutek ali slutnja; lahko je zelo močno orodje, ki vam omogoča, da sprejemate odločitve, ki prinašajo pozitivne rezultate v vašem življenju.


Namesto da bi prisluhnili svoji intuiciji, jo ljudje običajno ignorirajo in včasih celo odrinejo, kot da bi šlo za nekaj slabega, kar se dogaja. Vaša intuicija je lahko tako močna, da se vam lahko zgodi, da se boste spraševali, ali je to, kar slišite, res, ali pa je to le vaša domišljija!


Eden od najtežjih izzivov, s katerimi se danes soočamo, je prekinitev stika z našo notranjostjo. Najti svoj pravi jaz je mogoče le s pogumom, da se povežete s svojo intuicijo, saj je to edini glas, ki vam lahko pove, kdo v resnici ste!


Intuicija je vaš šesti čut. To je sposobnost, da brez kakršnegakoli razloga ali dokaza veste, kaj je prav in kaj ne. To je nekaj, kar je opisano kot vednost v vašem srcu, in je nekaj, kar imamo vsi.


Naša intuicija ve bolje od nas. Medtem ko vam drugi ljudje morda govorijo, da tega ne morete imeti, da tega ne morete storiti in še več, je to, kar vam vaš notranji glas kljub njihovim mnenjem in trditvam ves čas govori, resnica.


Ko uresničujemo svoje sanje, ne gre za to, kaj vemo in česa ne vemo. Gre za to, da prepoznamo svojo notranjo zavest in sledimo svojemu srcu, saj tam živi resnica in se skrivajo odgovori.


Gre preprosto za to, da prepoznamo namige, ki se kažejo v vsakdanjem življenju, zlasti tiste, ki so v nasprotju s prevladujočimi prepričanji.


Z večjim zaupanjem vase in poslušanjem intuicije boste živeli življenje, ki bo bolj v skladu z vašimi vrednotami. Namesto da vas vlečejo zunanje družbene sile, boste imeli sidro, ki vas bo vodilo k tistemu, kar je za vas najpomembnejše.


Pot do prilagoditve vaše miselnosti traja nekaj časa, vendar lahko začnete s preprostimi načini, ki vam bodo pomagali ostati na pravi poti.

Kako jo razvijamo?

- bodite pozorni na prvi občutek, ki ga dobite v določeni situaciji

- opazite, kdaj je bil vaš prvi občutek pravi; tako trenirate svoje možgane, da so pozorni ter da zaupate

- prenehajte se sramovati svojih občutkov, prepoznajte jih in razumite

- vaši občutki vas usmerjajo na vaši poti; negativno je tisto, kar je treba spremeniti, pozitivno je potrebno krepiti

- utišajte svoje misli z meditacijo

- povezujte se s svojo dušo


Osredotočite se na pozitivne stvari in se pohvalite za malenkosti. Z izvajanjem teh dejanj lahko spremenite način razmišljanja o svojem življenju in si s tem odprete boljše možnosti, da uresničite življenje, ki si ga želite. Naučimo poslušati z vsem svojim bitjem. Ključ do intuicije je naše notranje zavedanje.6 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page