top of page

JAZ GREM PA NA DOPUST :)

Vse vemo, kaj pomeni beseda dopust, kajne? Pa vendar ni res. Za nekoga pomeni dopust ležanje na plaži s čivavo na straži :), za drugega preizkusiti vse športne aktivnosti, ki jih letovišče ponuja, za tretjega pa obiskovanje vseh znamenitosti kraja in okolice, pa še kar precej pojmovanj bi se našlo, kaj komu pomeni dopust. Se pravi, popolnoma drugačen dopust za vsakega. Pa kljub temu, govorimo o isti stvari oz. bolje rečeno isti besedi, ki ima več pomenov.


Zdaj pa prenesiva to na podjetje. Ko imaš svoje zaposlene ali pa tudi pri komunikaciji s strankami, poslovnimi partnerji, je pomembno, da vsi enako razumete pomen besed. Doma so se te do zdaj najbrž že navadili in vejo, kaj misliš, ko kaj rečeš. V podjetju pa navadno ni tako. Sploh, če šele začenjaš imeti zaposlene.


Velikokrat pride do zmešnjave, ko zaposlenemu naročiš, da opravi neko delo, pa potem naredi drugače kot si si zamislila in evo, ogenj v strehi. Pa je res zaposleni kriv, da ni naredil po tvojih navodilih? On si je »dopust« predstavljal po svoje, nalogo opravil, ampak tako kot jo on dojema. Hočeš nočeš se razburiš, ker naloga ni opravljena kot bi morala biti. Zaposleni se počuti nesposobnega narediti nalogo prav, pa čeprav meni, da je naredil delo korektno, in še bi se dalo kaj našteti. In sta v stresu oba, saj veš, kaj stres prinese, a ne, pa še poslabšali so se po vsej verjetnosti odnosi med vama, upaj, da samo za kakšen dan ali dva, če oseba ni pretirano zamerljiva.


Čisto po nepotrebnem, ti rečem! Zlato pravilo, res pomembno, ko imaš svoje zaposlene in ti ni treba, hvala bogu, vsega narediti sami in si se že naučila spustiti z vajeti vsaj delček nalog in ne misliš več, da si ti edina, ki zmore to nalogo, bravo za to, no, ampak to so že teme za drugič, vrnimo se nazaj, torej pravilo: Vedno preveri, ali je zaposleni, kateremu nalogo predajaš, razumel navodila točno tako, kot ti želiš, da jih razume in da bo naloga narejena točno tako, kot ti želiš. Ja, res je, zdi se ti, da bi za to porabila preveč časa, ko pa imaš ti še ogromno drugega dela in ti je čisto odveč na dolgo in široko razlagati in razglabljati o nalogi. Saj si povedala, kaj želiš, kajne? In zdaj bi moralo biti tako narejeno.


Pa bo res? Kaj je bolje, par minutk pogovora in usklajevanja več, pa bo delo opravljeno točno tako, kot si si zamislila ali neopravljena naloga oz. neskladno s tvojimi pričakovanji, ki te bo v najboljšem primeru stala časa, da se jo naredi še enkrat, da o slabi volji niti ne govorim, ali bog ne daj, da te stane še kaj več?


Torej, da ponoviva, da se res prepričam, da si razumela, kaj ti želim sporočiti. Tvoj zaposleni mora točno vedeti, kaj je njegova naloga. Če je naloga perfektno opravljena samo v tvoji glavi, verjemi mi, ni dovolj. Tvoja naloga je, da si natančna, jasna in da na glas poveš tudi vse tisto, kar je v tvoji glavi in napačno predvidevaš, da to je pa itak vsem jasno. Ko vse to poveš, pa se moraš nujno prepričati in dobiti povratno informacijo, kako je vse to, kar si povedala zaposleni razumel. Saj veš, jaz grem pa na dopust:)

15 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page